KA bestaat uit Rob Daenen en Sheikh Tijan Samba en is ontstaan als studioproject “om Afrikaanse zang met westerse muziek te combineren”.
Hoe dat is gaan klinken, is altijd moeilijk te omschrijven als je een eigen opvatting zoekt. We proberen het in ieder geval zo breed mogelijk te houden.
Vaak wordt uitgegaan van een sample van b.v. een Arabische beat, indianenzang, een freejazzgroove, of een minimalmusic patroon, maar ook gewoon een paar akkoorden en/of een ritme. Daar worden dingen omheen verzonnen en bijgezocht, en een song van gemaakt.
Tijan zingt in het Wolf, het Engels en hier en daar iets Hollands.
De teksten handelen over ethische, maatschappelijke en historische zaken.
B.v. September 12 is een belangrijke datum in de Gambiaanse geschiedenis. Krenaks is de naam van een indianenstam, levend in de jungle van Brazilië, waar nog slechts 250 leden van in leven zijn. Leiderschap gaat een nummer over.
Tussen de opnames door heeft KA opgetreden o.a. op het  Rainbowparkfestival in Dordrecht en het Afrikafestival in Den-Haag. Met ons hebben meegespeeld/spelen mee: Dik Zuilhof-gitaar, Stef van Es-gitaar, Ferdinand van Duuren-perc, Friedmar Hitzer–viool en René Ten Cate-vibrafoon.
De foto’s op de site zijn van Gunnar Vinje, de etsen op de cd-hoesjes zijn van Frits van Geer en Erwin Fasel heeft de site voor ons gemaakt.